Pro bono

Pro Bono juridisch advies is een hoeksteen van ons kantoor. Advocaten bij De Roos Advocatuur zijn niet money driven. En zij zien het als hun maatschappelijke plicht om hun kennis en kunde in te zetten voor goede doelen. Wij scheppen er simpelweg plezier in dat cliënten zonder financiële middelen tóch hoogwaardig juridisch advies kunnen krijgen. De Roos Advocatuur zoekt haar Pro Bono cliënten zorgvuldig uit. Om in aanmerking te komen voor Pro Bono advies, gelden een paar vereisten:

 • Maatschappelijke impact. Wij focussen ons daarbij op duurzame mode, journalistiek, onderwijs. Maar we adviseren ook op andere Pro Bono gebieden
 • Geen (of zeer beperkte) financiële middelen
 • Juridische complexiteit die aansluit op onze specialismen
 • OpenEmbassy

  OpenEmbassy is een online helpdesk waar vluchtelingen met een verblijfsvergunning vragen kunnen stellen over hun nieuwe leven in Nederland. De vrijwilligers van OpenEmbassy helpen nieuwkomers met hun vragen. Denk hierbij aan vragen over brieven van de gemeente, het maken van een Nederlandse CV of gewoon hoe je het beste in contact kunt komen met mensen in je buurt.

 • Hack Your Future

  Stichting Hack Your Future leidt binnen 6 maanden vluchtelingen op tot 'full stack developers', en brengt hen vervolgens in contact met relevante bedrijven op de arbeidsmarkt. De Roos Advocatuur adviseert over de oprichting en organisatie van Hack Your Future.

 • Vincent Mock

  Vincent Mock is kunstenaar. Zijn werk benadrukt hoe de mensheid op grote afstand is komen te staan van de natuur. Vincent won in 2016 de Van Vlissingen kunstprijs (Christie's). De Roos Advocatuur adviseert Vincent onder meer bij procedures omtrent vergunningen.

 • Circle Economy

  De Coöperatie Circle Economy ontwikkelt praktische en schaalbare manieren om de circulaire economie te implementeren. De Roos Advocatuur adviseert over governance en algemene contractuele zaken.

 • Meaningful Miles

  Stichting Meaningful Miles is een innovatief online platform dat business class vliegreizigers in staat stelt om naar economy class te verhuizen - en het verschil in ticketprijs te doneren aan een goed doel naar keuze. De Roos Advocatuur adviseert over de oprichting en organisatie van Meaningful Miles.

 • Universiteit van Nederland

  Stichting Universiteit van Nederland heeft de missie om onderwijs en wetenschap op grote schaal toegankelijk te maken. Zij doet dat door middel van spraakmakende colleges, die verfilmd online beschikbaar zijn voor de massa. De Roos Advocatuur adviseert bij alle juridische uitdagingen.

Voldoet u aan onze vereisten voor Pro Bono advies?

En heeft u juridische hulp nodig? We onderzoeken graag hoe we u verder kunnen helpen.

Neem dan vrijblijvend contact op

© 2017 De Roos Advocatuur. All rights reserved.